Recente activieteiten

Sinds de kerstvakantie moeten we pas echt serieus aan het werk. We bereiden ons voor op de cito's en zijn ondertussen op zoek naar een goede middelbare school. We komen elkaar wel eens tegen op een opendag.

Perspectief tekenen:
 
In groep 8 hebben we gewerkt aan perspectief teken. Eerst begonnen we met 1 puntsperspectief en daarna gingen we werken aan 2 puntsperspectief. Dit kon nog wel eens lastig zijn, omdat de lijnen wel eens scheef werden. 2 puntsperspectief is eigenlijk niet heel moeilijk als je het even snapt. Voor ons 1 puntsperspectief krijg je nog een cijfer. 

Crea ochtend:

Op woensdag 16 november hadden we crea ochtend. Alle kinderen mochten wat knutselen en we werden verdeeld in verschillende groepen. Van te voren had je je voor keur kun opgeven. 23 november gaan we nog verder met onze creaties. De kinderen hebben pompoensoep met kaasstengels gemaakt. Of ze konden gaan mozaïeken het mozaïken gaan ze de 23e afmaken bij het koken maken ze dan wat anders. Ook kon je een pop maken bij het papiermachen deze wordt nog geschildered op de 23e.   

Vliegtuigjes wedstrijd:
De meester had een creative opdracht bedacht. Hierbij moesten wij zelf een vliegtuigje vouwen die zo ver mogelijk vliegt. Buiten gingen we ze dan testen en kijken welke het beste vloog. Een paar dagen hierna hebben we het opnieuw gedaan. Toen hadden we de tijd gehad om er over na te denken. Hierdoor konden we betere vliegtuigjes maken en vlogen ze verder. Het was af en toe wel erg lastig om het filmpje dat we keken goed te volgen. 

Maak een gratis website.